Leads by SDG Works? Plan GRATIS een LinkedIn adviesgesprek. Klik hier -> 

LinkedIn Kennis

Hoe nuttig is LinkedIn echt voor het zoeken naar werk?

door | dec 30, 2022 | Linkedin

Kennis is de sleutel voor een groeiende organisatie. Bespaar tijd en geld met de juiste processen en vind nieuwe innovaties waardoor jouw bedrijf nieuwe stappen kan maken.

Je bent op zoek naar nieuwe mogelijkheden, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Misschien ben je op zoek naar parttime of fulltime werk in Allentown, PA, en vraag je je af of LinkedIn het beste platform is om je te helpen bij het zoeken naar een baan.

Als je bedenkt dat LinkedIn de thuisbasis is van meer dan 706 miljoen leden in meer dan 200 landen en regio’s over de hele wereld, is het absoluut een belangrijke site om deel van uit te maken. Het maken van een profiel op LinkedIn garandeert natuurlijk niet dat u wordt aangenomen, daarom is het essentieel om uw verwachtingen onder controle te houden. Laten we eens kijken wat u van deze socialemediasite kunt verwachten.

5 voor- en nadelen van het gebruik van LinkedIn voor uw zoektocht naar werk

Pro: onderzoek potentiële bedrijven

Het is essentieel om zoveel mogelijk te weten over de potentiële werkgever en LinkedIn faciliteert dit. Bedrijven kunnen LinkedIn-pagina’s opzetten die hun bedrijf presenteren aan potentiële werknemers en een kijkje geven in de werkomgeving aldaar.

Het verzamelt ook gegevens over de LinkedIn-accounts van werknemers, wat betekent dat u de belangrijkste details kunt krijgen over de soorten banen die het bedrijf aanbiedt en de vereiste vaardigheden voor deze banen.

Nadeel: niet alle werkgevers plaatsen vacatures op de site

Het lijdt geen twijfel dat een groot aantal werkgevers op LinkedIn zit. Als u LinkedIn alleen gebruikt voor het zoeken naar een baan, loopt u mogelijk werkgevers mis die niet via het platform in dienst zijn. Daarom is het van essentieel belang om ook naar andere opties te kijken, zodat uw zoekopdracht goed afgerond is.

Pro: maak verbinding met bestaande contacten

In contact zijn met uw netwerken is nuttig, vooral als u op zoek bent naar werk. Het kan echter veel tijd kosten om contact op te nemen met voormalige bazen, collega’s of klasgenoten, en het is niet altijd gemakkelijk om uw contactgegevens bij te houden. LinkedIn vereenvoudigt dit proces omdat het het enige platform is dat u verbindt met een groot deel van uw netwerk gezien het aantal gebruikers dat er gebruik van maakt.

Con: Het kan moeilijk zijn om opgemerkt te worden

Vanwege het grote aantal mensen dat op LinkedIn zit, is alleen het hebben van een account niet genoeg. Opgemerkt worden door een potentiële werkgever vereist veel aandacht, bijvoorbeeld het bijhouden van uw profiel, het regelmatig plaatsen van statusupdates en het schrijven van blogberichten. Als je al moeite hebt om genoeg tijd te vinden, is het stressvol om deze taak aan je takenlijst toe te voegen.

Pro: breid eenvoudig uw netwerk uit

Het enorme aantal gebruikers dat op LinkedIn zit, kan met name nuttig zijn bij het maken van nieuwe connecties. Het is mogelijk om contact op te nemen met mensen die werken voor bedrijven waarin je geïnteresseerd bent, lid te worden van groepen die relevant zijn voor jouw vakgebied, en in contact te komen met andere alumni van je hogeschool en nog veel meer. Er zijn eindeloze mogelijkheden om uw netwerk op te bouwen met mensen die u kunnen helpen de ladder te beklimmen.

Ons GRATIS Tricksheet

Wilt je jouw LinkedIn-profiel optimaliseren zodat je meer waardevolle klanten kunt converteren? Download onze GRATIS LinkedIn-trucsheet

Volg ons op socials

Populaire post

Onze meest geliefde post

Wat is Lead scoring?

Wat is Lead scoring?

In een ideale wereld zouden alle leads die u binnenhaalt even waardevol zijn en dezelfde kans hebben om een klant te worden. Helaas is de realiteit anders. Niet alle leads zijn even waardevol en sommige hebben meer aandacht nodig dan andere. Dit is waar lead scoring...

Wil jij zelf expert worden?

Ontvang gratis ons LinkedIn Tricksheet

Z

100% Tevredenheidsscore op Google.

Z

115+ bedrijven succesvol voorzien van leads.

Z

64.000+ zakelijke connecties gegenereerd.

Wat klanten zeggen

Meer dan 115 opdrachtgevers vertrouwen op SDG Works.

De communicatie, uitleg en behaalde resultaten zijn super! De campagne voelt heel persoonlijk aan. Dikke aanrader voor iedereen!

Jeroen Kubbenga

Jeroen Kubbenga

Ks Medical Group

SDG Works en haar team zijn professioneel, komen hun afspraken na en leveren wat ze beloven!

Roy Calis

Roy Calis

Tiger CFS

Zeer tevreden! SDG Works werkt goed en snel en is meedenkend en pro actief.

Stefan Bassant

Stefan Bassant

Venturecapital.nl

Sander de Grijff

Heb je vragen of wil je direct van start?

Neem contact op met Sander de Grijff, growth expert bij SDG Works.

Onze kennisbank

Zelf zakelijke leads genereren? Lees onze kennisbank

Wat is Lead scoring?

Wat is Lead scoring?

In een ideale wereld zouden alle leads die u binnenhaalt even waardevol zijn en dezelfde kans hebben om een klant te...

Wat is Lead nurturing?

Wat is Lead nurturing?

In de huidige concurrerende markt is het vinden van potentiële klanten slechts de eerste stap in het verkopen van...