fbpx

Leads by SDG Works? Profiteer 48 uur van 48% korting! Claim jouw korting nu!

LinkedIn Kennis

Hoe vind ik mijn doelgroep op LinkedIn?

door | mrt 30, 2021 | Linkedin, Ondernemen

Kennis is de sleutel voor een groeiende organisatie. Bespaar tijd en geld met de juiste processen en vind nieuwe innovaties waardoor jouw bedrijf nieuwe stappen kan maken.

Hoe vind ik mijn doelgroep op LinkedIn?

Zoekbalk

De zoekbalk op LinkedIn, oftewel de gratis functie om leads, bedrijven of personen binnen jouw doelgroep te vinden.

De zoekbalk is te zien aan de bovenkant van elke LinkedIn-pagina die je bekijkt, en hiermee kun je zoeken naar mensen, vacatures, bedrijven, berichten en meer. Je kunt klikken op een van de suggesties die worden weergegeven in de vervolgkeuzelijst terwijl je typt, of jouw zoekopdracht verzenden om de volledige resultaten te bekijken.

Zoeken op LinkedIn:

Voer je trefwoord(en) in de zoekbalk boven aan de pagina in. De functie type-ahead voorspelt gerelateerde zoektermen terwijl je de zoekwoorden in de zoekbalk typt. Selecteer je een suggestie uit de vervolgkeuzelijst? Dan wordt je doorgestuurd naar je selectie. Bekijk meer resultaten door op het pictogram Zoeken te klikken om de zoekopdracht uit te voeren of door te klikken om alle resultaten onder aan de vervolgkeuzelijst te weergeven. Je wordt hierna doorgestuurd naar een zoekresultaten pagina. Vanaf de bovenkant van de zoekresultaten pagina kun je jouw categorie zoekresultaten filteren door op een van deze tabbladen te klikken:

  • Alles
  • Personen
  • Vacatures
  • Evenementen
  • Content
  • Bedrijven – inclusief pagina’s voor organisaties, bedrijven, enz.
  • Onderwijsinstellingen
  • Groepen

Opmerking: de meest gebruikte zoekfilters bevinden zich boven aan uje zoekresultaten pagina. Je kunt extra zoekfilters vinden in de sectie ‘Alle filters’.

Sales Navigator

Hoe kun je een maand gratis de betaalde zoekmachine Sales Navigator gebruiken?

Om voor op te stellen is Sales navigator de betaalde tool van LinkedIn zelf waarmee je leads of accounts kan vinden. Het geeft je toegang tot veel relevante zoekfilters die ik in de afbeeldingen erbij zou zetten. Voor deze functie betaal je normaliter €75,- per maand. Maar er is een manier hoe je een maand gratis Sales Navigator kan gebruiken.

Als je op je LinkedIn pagina bent klik je rechtsboven op het ‘Werk’-icoontje. Daar kan je kiezen voor Sales Navigator, klik vervolgens op Sales Navigator en je kan krijgt van LinkedIn een aantal vragen over je doelen. Kies voor de Sales variant die ze je uiteindelijk aanbieden. Vervolgens willen ze een plan of ook wel een abonnement met je afsluiten. Vul je gegevens zo compleet mogelijk in. Het is aan te raden een creditcard te gebruiken.

Kies voor maandelijkse facturatie in plaats van jaarlijkse. Als LinkedIn akkoord is met je inschrijving kan je een maand gratis Sales navigator proberen. Je proefmaand gaat direct in. Noteer de startdatum in je agenda en zorg dat je voor die tijd je abonnement hebt opgezegd. LinkedIn zal beoordelen of je Sales Navigator vaak hebt gebruikt. Indien je maar een aantal zoekopdrachten met Sales Navigator hebt uitgevoerd, zal LinkedIn je nog een maand cadeau geven. Schrijf dit ook weer in je agenda zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Je bent nu klaar om de betaalde zoekmachine voor leads en accounts te gebruiken. Succes met zoeken!

 

Leadfilters Sales Navigator

Zoals je in het voorbeeld op de afbeelding kan zien heb ik een aantal essentiële filters gebruikt. Je ziet bijvoorbeeld bij locatie dat we alleen in Nederland en Vlaanderen willen zoeken.

Hoe vind ik mijn doelgroep op LinkedIn?
Hoe vind ik mijn doelgroep op LinkedIn?

Bij relatie wil je altijd tweede- en derdegraads+ selecteren. Zo voorkom je dat je mensen vindt die al in je netwerk zitten. De bedrijfstak spreekt voor zich, in dit geval willen we HR managers in Vlaanderen en Nederland zoeken. Dus bij senioriteitsniveau selecteren we alleen nog managers.

Rechts bovenaan zie je dat we een doelgroep van maar liefst 8.500 profielen die aansluiten op de criteria. Er zijn natuurlijk nog veel meer filters om je doelgroep samen te stellen! Denk bijvoorbeeld aan het personeelsbestand van het bedrijf. Of de aantal jaren in huidige functie.

In de post van gisteren staan de filters van Sales Navigator in de afbeeldingen. Ga zelf eens aan de gang met de leadfilters van Sales Navigator.

 

Accountfilters Sales Navigator

Zoals het woord al zegt zoeken we in plaats van leads nu accounts oftewel bedrijven. Je kan met de accountfilters van Sales navigator heel makkelijk allerlei belangrijk factoren binnen een bedrijf filteren.

Denk bijvoorbeeld aan jaarlijkse omzet, personeelsgroei, personeelsbestand en zelfs op het personeelsbestand van een specifieke afdeling. Zoals het voorbeeld hieronder zal duidelijk maken ben ik op zoek bedrijven in de gezondheidszorg met een jaarlijkse omzet van minimaal €100 miljoen.

Ik vind uiteindelijke 155 bedrijven in Nederland die voldoen aan mijn filters. Denk aan Philips, UMC, en het Jeroen Bosch ziekenhuis. De filters van leads vergeleken met account verschillen niet heel veel. Het werkt in principe hetzelfde als de leadfilters, dus allemaal vrij eenvoudig.

 

Hoe gebruik ik Sales navigator?

Lees hier hoe je jouw LinkedIn-profiel klaarstoomt voor het benaderen van je doelgroep.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe updates en blogs over LinkedIn? Laat dan je gegevens achter.

Volg ons op socials

Populaire post

Onze meest geliefde post

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?   Naarmate de concurrentie heviger wordt, wordt de noodzaak om marktaandeel te winnen steeds belangrijker. Elk bedrijf wil de beste aanbieder in hun markt zijn voor de service(s) die ze aanbieden, maar dit is geen...

Wil jij zelf expert worden?

Ontvang gratis ons LinkedIn Tricksheet

Z

100% Tevredenheidsscore op Google.

Z

115+ bedrijven succesvol voorzien van leads.

Z

64.000+ zakelijke connecties gegenereerd.

Wat klanten zeggen

Meer dan 115 opdrachtgevers vertrouwen op SDG Works.

De communicatie, uitleg en behaalde resultaten zijn super! De campagne voelt heel persoonlijk aan. Dikke aanrader voor iedereen!

Jeroen Kubbenga

Jeroen Kubbenga

Ks Medical Group

SDG Works en haar team zijn professioneel, komen hun afspraken na en leveren wat ze beloven!

Roy Calis

Roy Calis

Tiger CFS

Zeer tevreden! SDG Works werkt goed en snel en is meedenkend en pro actief.

Stefan Bassant

Stefan Bassant

Venturecapital.nl

Sander de Grijff

Heb je vragen of wil je direct van start?

Neem contact op met Sander de Grijff, growth expert bij SDG Works.

Onze kennisbank

Zelf zakelijke leads genereren? Lees onze kennisbank