fbpx

Leads by SDG Works? Profiteer 48 uur van 48% korting! Claim jouw korting nu!

LinkedIn Kennis

Waarom netwerken belangrijk is voor jouw succes

door | mei 7, 2021 | Efficiëntie, Ondernemen

Kennis is de sleutel voor een groeiende organisatie. Bespaar tijd en geld met de juiste processen en vind nieuwe innovaties waardoor jouw bedrijf nieuwe stappen kan maken.

Ben je bang voor netwerken? Dit is waarom het tijd is om van perspectief te veranderen.

We snappen het, netwerken staat niet bovenaan ieders takenlijst. Het kan tijdrovend zijn, soms ronduit onhandig en ongelooflijk uitputtend. Als jouw agenda al vol zit met werkafspraken en gezinsverplichtingen, is het laatste dat je wilt doen een praatje maken met vreemden op een cocktailparty.

Het valt niet te ontkennen dat een sterk professioneel netwerk invloed kan hebben op jouw carrièresucces. Netwerken helpt je om sneller een baan te vinden. En het geeft je ook een concurrentievoordeel in elke fase van je carrière. Dit is waarom netwerken belangrijk is voor uw succes en wat u kunt doen om uw netwerkvaardigheden tijdens uw loopbaanontwikkeling te verbeteren.

 

Wat is netwerken?

Netwerken is niet alleen het uitwisselen van informatie met anderen. Het gaat niet om bedelen voor gunsten. Netwerken gaat over het onderhouden van langdurige en voordelige relaties met de mensen die je ontmoet. Netwerken kan overal: als je wacht om je ochtendkoffie te bestellen, deelneemt aan een sportcompetitie of een werkconferentie bijwoont. Je hoeft niet lid te zijn van verschillende beroepsverenigingen. Of elk netwerkevenement bij te wonen dat op je pad komt om een ​​succesvolle netwerker te zijn. Als je jouw ogen van jouw smartphone afwendt wanneer je in het openbaar bent, zul je zien dat er elke dag netwerkmogelijkheden zijn.

 

Waarom netwerken belangrijk is voor jouw succes

 

Deskundigen zijn het erover eens dat de meest verbonden mensen vaak het meest succesvol zijn. Wanneer je investeert in jouw relaties, kan dit je gedurende jouw loopbaan terugbetalen. Netwerken zal je helpen jouw vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Het zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends in jouw branche. En dat je toegang krijgt tot de nodige bronnen voor jouw loopbaanontwikkeling.

Het belang van netwerken voor loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling is de levenslange evolutie van jouw carrière. Deze wordt beïnvloed door een aantal dingen. Namelijk door de banen die je bekleedt. De ervaringen die je opdoet binnen en buiten het kantoor. Het succes dat je behaalt in elke fase van jouw carrière. De formele en informele opleiding en training die je krijgt en de feedback die je krijgt. Deze worden onderweg voorzien.

Idealiter zouden organisaties meer nadruk leggen op de ontwikkeling van werknemers op de werkplek. Bij het huidige personeelsbestand dat op jou rust, is aan jou de taak om de regie te nemen over je loopbaanontwikkeling. Vandaar het belang van netwerken voor loopbaanontwikkeling. Ga netwerken met mensen verschillende mensen buiten jouw interessegebied. Op deze manier ontdek je mogelijkheden om in contact te komen met verschillende soorten mensen die jou kunnen helpen bij jouw ontwikkeling.

Het belang van netwerken op de werkvloer

Je mag aannemen dat netwerken een activiteit is die gereserveerd is voor jouw tijd buiten kantoor en buiten de klok. Maar niets is minder waar. Hoewel het veel waarde heeft om in contact te komen met mensen die bij andere bedrijven of in andere vakgebieden werken. Netwerken buiten de werkplek niet buiten beschouwing laten.

Bij het ontwikkelen van relaties op jouw afdeling en in andere divisies moet je alert zijn. Wees op jouw hoede voor potentiële mensen die jou kunnen helpen bij jouw ontwikkeling.

Het belang van netwerken bij het zoeken naar werk

Het spreekt voor zich dat netwerken ongelooflijk belangrijk is tijdens het zoeken naar een baan. Jouw kansen om de baan te krijgen worden vertienvoudigd met de juiste werknemersverwijzing. En als je op zoek bent naar een carrièreverandering, kan jouw professionele netwerk je ondersteunen. Dit kan door verbindingen te vinden in de branche die je probeert te bereiken. Neem de tijd om zinvolle relaties op te bouwen met degenen in jouw professionele kring.

 

Hoe je een effectieve netwerker wordt

Het belang van netwerken kan niet genoeg worden benadrukt. Maar hoe kun je jouw netwerkvaardigheden verbeteren, zodat effectief kunt netwerken? Deze netwerktips zullen helpen.

Zoek uit welke netwerkstijl het best bij je past.

Verschillende mensen slagen erin verschillende netwerktactieken te gebruiken. De sleutel is om een ​​aantal verschillende netwerkstrategieën. Ontdek wat het beste bij je past. Als je introvert bent, is netwerken met een kopje koffie of evenementen met minder bezoekers fijner. Als je eenmaal je ideale netwerkstijl hebt ontdek, bedenk je waar je heen kunt om de juiste mensen te ontmoeten.  Zij kunnen je helpen bij het bereiken van je huidige loopbaanontwikkelingsdoelen.

Netwerk buiten het kader

Je hoeft de traditionele cocktailparty niet bij te wonen om een ​​succesvolle netwerker te zijn. Zoek naar mogelijkheden om strategisch te netwerken in elk facet van je leven. Kis evenementen en organisaties te die voor jou belangrijk zijn.

Ga nieuwe mensen ontmoeten met gemeenschappelijke interesses. Denk na over waar je gepassioneerd over bent, ook met welke soorten mensen je het meest op je gemak bent. Boven kun je vrijwilligerswerk doen om een ​​nieuwe baan te vinden of om je carrière vooruit te helpen

Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om je netwerk te ontwikkelen. Je toont je waarde. Daarbij kom je meer te weten over verschillende loopbaantrajecten en kansen. Het is een win-win situatie.

Maak een plan van aanpak

Je hoeft niet precies te weten wat je verwacht van elke netwerkmogelijkheid. Maar het is belangrijk om elke activiteit met een doel te benaderen. Je kunt een evenement bijwonen met als doel, in contact komen met drie nieuwe mensen binnen jouw branche.

Deze taak is eenvoudig, maar veel professionals negeren deze cruciale stap in het netwerkproces. De tijd die je hebt geïnvesteerd in het spreken met iemand die nieuw is, zal niet ten goede komen als je daarna geen follow-up geeft. Je hoeft niet meteen een lang, oprecht bericht te sturen nadat je een nieuw iemand hebt ontmoet. Stuur bijvoorbeeld een LinkedIn-verbindingsverzoek met een persoonlijk bericht. Bewaar de boodschap als je iets waardevols te delen hebt of een specifieke reden om contact op te nemen.

Betaal het vooruit

Zoek naar mogelijkheden om waarde te bieden aan degenen in jouw netwerk voordat je om hulp vraagt. Des te meer je in jouw relaties investeert, des te meer je leert over jouw connecties. Het zal dan gemakkelijker zijn om hulp te bieden en hulp terug te krijgen! De waarde die je levert, is niet beperkt tot de werkplek dit kan van alles zijn.

 

Laatste gedachten over het belang van netwerken

Het is nooit te vroeg of te laat om in jouw netwerk te investeren. De beste manier om jouw netwerkvaardigheden te verbeteren, is door jezelf op de kaart te zetten en het eens te proberen. De ergste netwerkfout die je kunt maken is helemaal niet proberen.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe updates en blogs over LinkedIn? Laat dan je gegevens achter.

Volg ons op socials

Populaire post

Onze meest geliefde post

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?   Naarmate de concurrentie heviger wordt, wordt de noodzaak om marktaandeel te winnen steeds belangrijker. Elk bedrijf wil de beste aanbieder in hun markt zijn voor de service(s) die ze aanbieden, maar dit is geen...

Wil jij zelf expert worden?

Ontvang gratis ons LinkedIn Tricksheet

Z

100% Tevredenheidsscore op Google.

Z

115+ bedrijven succesvol voorzien van leads.

Z

64.000+ zakelijke connecties gegenereerd.

Wat klanten zeggen

Meer dan 115 opdrachtgevers vertrouwen op SDG Works.

De communicatie, uitleg en behaalde resultaten zijn super! De campagne voelt heel persoonlijk aan. Dikke aanrader voor iedereen!

Jeroen Kubbenga

Jeroen Kubbenga

Ks Medical Group

SDG Works en haar team zijn professioneel, komen hun afspraken na en leveren wat ze beloven!

Roy Calis

Roy Calis

Tiger CFS

Zeer tevreden! SDG Works werkt goed en snel en is meedenkend en pro actief.

Stefan Bassant

Stefan Bassant

Venturecapital.nl

Sander de Grijff

Heb je vragen of wil je direct van start?

Neem contact op met Sander de Grijff, growth expert bij SDG Works.

Onze kennisbank

Zelf zakelijke leads genereren? Lees onze kennisbank