fbpx

Leads by SDG Works? Profiteer 48 uur van 48% korting! Claim jouw korting nu!

LinkedIn Kennis

5 redenen waarom diversiteit belangrijk is in de 21e eeuw

door | mei 27, 2021 | Efficiëntie, Ondernemen, Tijd besparen

Kennis is de sleutel voor een groeiende organisatie. Bespaar tijd en geld met de juiste processen en vind nieuwe innovaties waardoor jouw bedrijf nieuwe stappen kan maken.

1. Groeiende acceptatie, vermindering van discriminatie

Het bevorderen van diversiteit is de eerste stap naar niet alleen ‘tolerantie’ maar ook voor echte acceptatie. Door groeiend contact met, blootstelling aan en communicatie tussen mensen die niet zoals wij zijn, kunnen we leren hoe we met verschillen om kunnen gaan. Dit doen wij op een manier waarbij verschil geen probleem, barrière of bedreiging hoeft te zijn. En per ongeluk kunnen we ook zien dat de mensen waarvan we dachten dat ze zo anders waren dan wij, in feite veel meer gemeen hebben dan ze dachten. Het vergroten van de bekendheid met deze verschillen kan onze perspectieven vormen en verschuiven. Ze verschuiven dit in een acceptatie cultiveren die het gemakkelijker maakt om erbij te horen. En die de misvattingen en vooroordelen die discriminatie aanwakkeren, verminderen.

2. Een wereldburger worden

Als je diversiteit in jouw dagelijks leven ervaart, zul je regelmatig in aanraking komen met mensen, culturen, tradities en praktijken die niet op die van jou lijken. Hopelijk leer je de vaardigheden om te communiceren en om te gaan met gemeenschappen, concepten en geloofssystemen waarmee je niet vertrouwd bent. En krijg je daardoor een meer werelds, evenwichtig en geïnformeerd perspectief. Je verbetert niet alleen je eigen sociale ontwikkeling, maar je vergroot ook je ware begrip van de wereld. Dit zal je voorbereiden om deel uit te maken van een mondiale samenleving, of je nu naar een nieuw land reist, met mensen met verschillende achtergronden werkt of gewoon leest over gebeurtenissen in het nieuws die een grote impact hebben op een andere bevolking dan die van jou.

3. Perspectief

Het horen van andermans ervaring kan licht werpen op een ander leven dan dat van jou en je een nieuw perspectief bieden. Wanneer je jouw worstelingen, behoeften en waarden vergelijkt met die van iemand anders, kun je echt beginnen te begrijpen waar een persoon vandaan komt en empathisch hun attitudes, gedragingen en overtuigingen op een dieper niveau begrijpen. Misschien zal praten met een nieuw iemand van gedachten veranderen. Of je waarden uitdagen die op een onbewust niveau beangstigend kunnen lijken voor onze hersenen. Of de beloning voor flexibel denken is een leven waarin we door veel verschillende lenzen kunnen kijken en de caleidoscoop ervaren die diversiteit perspectief te bieden heeft.

4. Rijkere levenservaring

Diversiteit is een natuurlijke staat van zijn voor de mensheid. In feite is het waar ons voortbestaan ​​van afhangt. Wat als iedereen die je omringde in alle opzichten precies zoals jij was? Hoe gemakkelijk kan een ziekte je allemaal wegvagen? En waar is het leuk om, om te gaan met mensen die precies zoals jij zijn? Groepsdenken voelt misschien veiliger en zekerder. Maar het nodigt uit tot cognitieve dissonantie, eendimensionale ideeën en een vrij beperkt gesprek. We hebben nieuwe ideeën, opvattingen en praktijken nodig om ons te stimuleren en te inspireren. Ook om ons te laten zien hoe anderen eten, vieren en liefhebben! En dus is het belangrijk om te erkennen dat diversiteit absoluut fundamenteel is voor ons overleven. Maar het is ook absoluut de sleutel tot ons succes.

 

5. Productiviteit

Door mensen met verschillende achtergronden en verschillende levenservaringen samen te brengen, kunnen ideeën of perspectieven ontstaan ​​waar anderen misschien nog nooit over nagedacht hebben. Of zich bewust van waren. Iedereen heeft zijn eigen manier om naar een probleem te kijken. Dit is gevormd door de individuele ervaringen die ze hebben en het wereldbeeld dat ze met zich meedragen. Bij het aanpakken van een probleem kan een veelheid aan interpretaties en benaderingen creativiteit en innovatie genereren. In plaats van dat iedereen dezelfde gedachten en conclusies inbrengt. Op deze manier is het belangrijk om het nut van diversiteit te erkennen.

 

Werk van de natuur

Het is tenslotte wat de productiviteit van de natuur ondersteunt. En we kunnen veel leren van de natuurlijke wereld. Maar het productiviteitsargument komt met een gebruikerswaarschuwing. Moet productiviteit meer een prioriteit zijn dan de fundamentele menselijkheid van mensen? En de manier waarop we ervoor kiezen om te verschijnen als een menselijk ras? Willen we dat onze erfenis er een is die mensen in staat stelde zichzelf te zijn omdat het het kapitalisme gunstig diende te dienen? Of willen we diversiteit omarmen omdat het in dienst staat van sociale rechtvaardigheid? De productiviteit of de business case van diversiteit valt niet te ontkennen. En toch kan het afleiden van de echte reden waarom we diversiteit zouden moeten leven en ademen. Omdat het het juiste is om te doen.

 

Conclusie

Kortom, onze verschillen vormen samen een sterke, mooie, wereldwijde gemeenschap. Zelfs als we geconfronteerd worden met onverdraagzaamheid, discriminatie en geweld, mogen we niet vergeten het woord over het belang van diversiteit te verspreiden en op dat geweld te reageren met een radicale liefde die mensen onvoorwaardelijk koestert zoals ze zijn.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe updates en blogs over LinkedIn? Laat dan je gegevens achter.

Volg ons op socials

Populaire post

Onze meest geliefde post

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?

Wat is B2B leadgeneratie als service?   Naarmate de concurrentie heviger wordt, wordt de noodzaak om marktaandeel te winnen steeds belangrijker. Elk bedrijf wil de beste aanbieder in hun markt zijn voor de service(s) die ze aanbieden, maar dit is geen...

Wil jij zelf expert worden?

Ontvang gratis ons LinkedIn Tricksheet

Z

100% Tevredenheidsscore op Google.

Z

115+ bedrijven succesvol voorzien van leads.

Z

64.000+ zakelijke connecties gegenereerd.

Wat klanten zeggen

Meer dan 115 opdrachtgevers vertrouwen op SDG Works.

De communicatie, uitleg en behaalde resultaten zijn super! De campagne voelt heel persoonlijk aan. Dikke aanrader voor iedereen!

Jeroen Kubbenga

Jeroen Kubbenga

Ks Medical Group

SDG Works en haar team zijn professioneel, komen hun afspraken na en leveren wat ze beloven!

Roy Calis

Roy Calis

Tiger CFS

Zeer tevreden! SDG Works werkt goed en snel en is meedenkend en pro actief.

Stefan Bassant

Stefan Bassant

Venturecapital.nl

Sander de Grijff

Heb je vragen of wil je direct van start?

Neem contact op met Sander de Grijff, growth expert bij SDG Works.

Onze kennisbank

Zelf zakelijke leads genereren? Lees onze kennisbank