Leads by SDG Works? Plan GRATIS een LinkedIn adviesgesprek. Klik hier -> 

LinkedIn Kennis

Wat u moet weten over leren via LinkedIn

door | nov 28, 2022 | Linkedin, Online marketing

Kennis is de sleutel voor een groeiende organisatie. Bespaar tijd en geld met de juiste processen en vind nieuwe innovaties waardoor jouw bedrijf nieuwe stappen kan maken.

Gebruikers van LinkedIn Learning kunnen op video gebaseerde cursussen volgen om veelgevraagde beroepsvaardigheden te leren. LinkedIn Learning, voorheen bekend als Lynda.com, is een online leerplatform met on-demand, op video gebaseerde inhoud. Het platform biedt meer dan 16.000 cursussen, waarvan 9.000 in het Engels. Elk is onderverdeeld in meerdere korte video’s met specifieke leerdoelen. Een gebruiker die meer te weten komt over marketingstrategieën voor Instagram.

kan bijvoorbeeld een video van vijf minuten bekijken over het ontwikkelen van een postschema voor het socialemediaplatform.

LinkedIn Learning-cursussen zijn onderverdeeld in zakelijk, technologie en creatief. Elke categorie bevat subcategorieën. Business heeft bijvoorbeeld 15 subcategorieën, zoals online marketingtraining, professionele ontwikkeling, soft skills, leiderschapsmanagement en -training, en financiën en boekhouding. Technologiecursussen bevatten informatie over applicaties, platforms en programmeertalen. Creatieve cursussen variëren van webdesign en gebruikerservaring tot muziek en fotografie.

Naast individuele cursussen biedt LinkedIn Learning inhoud aan degenen die studeren voor professionele certificeringsexamens of credits voor permanente educatie verdienen. Het platform heeft 34 certificeringscursussen. U kunt zich voorbereiden op de door de Society of Human Resource Management gecertificeerde professionele en senior gecertificeerde professionele certificeringen of de ins en outs leren van Adobe-tools, waaronder Photoshop, InDesign en Illustrator. Van de zes beschikbare programma’s voor permanente educatie kunt u bijvoorbeeld krediet verdienen voor projectmanagement, marketing of programmeercertificeringen.

Hoewel LinkedIn Learning beschikbaar is voor individuen, heeft het platform programma’s gericht op werkgevers, bibliotheken, overheidsinstanties, hogescholen en universiteiten. Deze programma’s zijn gegevensgestuurd en ontworpen om leerlingen de vaardigheden te bieden om te slagen. Volgens LinkedIn Learning kan het platform ook de betrokkenheid van de overheid en het bedrijfsleven verbeteren. Voor studenten kan LinkedIn Learning aanvullend onderwijs bieden en werkzoekenden helpen bij het vinden van een baan na hun afstuderen.

LinkedIn Learning heeft meer dan 27 miljoen gebruikers en 78 Fortune 100-bedrijven maken gebruik van het platform.

LinkedIn leerkosten en prijzen

U kunt een maandelijks abonnement op LinkedIn Learning krijgen voor $ 29,99, met de eerste maand gratis als proefperiode, of een jaarabonnement voor $ 19,99 per maand, met de eerste maand gratis. Wie maandelijks betaalt voor LinkedIn Premium krijgt automatisch toegang tot LinkedIn Learning. Of het nu maandelijks of jaarlijks is, abonnementen worden automatisch verlengd na de proefperiode.

Volgens LinkedIn Learning kunnen werknemers hun abonnementen claimen op een onkostendeclaratie.

Wil je geen abonnement kopen, dan kun je losse cursussen volgen. Prijzen variëren per cursus, maar veel zijn geprijsd op $ 49,99.

Enterprise-abonnementen bieden extra voordelen, zoals analyse- en rapportagehulpmiddelen voor personeelszaken en een hulpmiddel voor inzicht in vaardigheden om hiaten te beoordelen die LinkedIn Learning-cursussen kunnen opvullen. De abonnementskosten variëren afhankelijk van het aantal gebruikers.

Restitutiebeleid van LinkedIn Learning

LinkedIn Premium-abonnementen, waaronder LinkedIn Learning, zijn niet-restitueerbaar. U kunt binnen de eerste 30 dagen een terugbetaling ontvangen voor de aankoop van afzonderlijke cursussen. Na die periode zijn cursussen niet restitueerbaar. Individuele cursussen kunnen beschikbaar blijven op uw LinkedIn-account, tenzij u ervoor kiest uw account niet te behouden.

U kunt uw abonnement op elk gewenst moment annuleren via de instellingenpagina. hoewel LinkedIn Learning opmerkt dat u dan uw premium-status verliest aan het einde van de factureringscyclus. U kunt betalingsgegevens ook aan het einde van de huidige betalingscyclus verwijderen. Als u een abonnement koopt voor een speciale prijs of actie die niet langer beschikbaar is, kunt u het niet opnieuw kopen voor dezelfde prijs. Als u echter van gedachten verandert. kunt u uw abonnement opnieuw activeren en ontvangt u mogelijk de gratis proefperiode van een maand als u deze de afgelopen 12 maanden niet hebt gebruikt.

Is LinkedIn leren de moeite waard?

LinkedIn Learning kan voor u de moeite waard zijn als u uw professionele vaardigheden wilt ontwikkelen, vooral als u een actieve LinkedIn-gebruiker bent. Op basis van uw profiel kan LinkedIn Learning de vaardigheden beoordelen die u hebt vermeld of die u nodig heeft om uw professionele status te verbeteren.

“We gebruiken en benutten alle real-time gegevens die LinkedIn heeft om mensen te helpen bepalen welke vaardigheden je nodig hebt om te leren, dus dat is aangepast aan je specifieke leerdoelen”, zegt Mordy Golding, directeur inhoud voor LinkedIn Learning. “Dat is meestal gebaseerd op wat voor soort informatie er op je profiel staat, wie er in je netwerk zit, wat voor soort banen je zoekt, dat soort dingen.”

Alle cursussen van LinkedIn Learning zijn ook getagd met vaardigheden, wat volgens Golding twee doelen dient: je kunt de vaardigheden die je hebt opgedaan direct delen na het bekijken van een video, en je kunt naar een specifieke vaardigheid zoeken in de cursusbibliotheek om een set te vinden van aanbevelingen. Het platform heeft ook een tool voor loopbaanverkenning gelanceerd waarmee u uw vaardigheden kunt matchen met potentiële banen.

Vanwege de datagedreven aanpak past LinkedIn Learning regelmatig haar cursusaanbod aan. Het platform brengt 50 nieuwe cursussen per week uit en biedt gratis inhoud om u te helpen veelgevraagde vaardigheden te ontwikkelen. LinkedIn Learning identificeert ook populaire cursussen en biedt de inhoud waarin je interesse hebt getoond. Cursussen over hoe je door een crisis kunt leiden, hoe je een inclusief gesprek kunt voeren via Zoom en hoe je prioriteit kunt geven aan vrouwen in de technologie zijn populair, zegt Golding.

Golding voegt eraan toe dat het platform kan helpen om je netwerk te laten groeien. LinkedIn Learning, dat de neiging heeft om experts uit de industrie te evalueren en in te huren in plaats van professoren, stelt u in staat om contact te maken en te chatten met uw instructeurs en andere studenten.

“Het is een directe verbinding met je hele professionele leven”, zegt Golding. “We hebben leergroepen waar mensen bespreken wat ze leren, en je kunt gebruikmaken van een netwerk van andere leerlingen. Je kunt verbanden leggen. Je kunt groeien in je netwerk en carrière.”

Voordat u zich abonneert op LinkedIn Learning, kunt u overwegen beoordelingen van het platform te onderzoeken.

LinkedIn leren versus Udemy

LinkedIn Learning en Udemy , die studenten koppelen aan instructeurs, bieden hapklare, op video gebaseerde inhoud met enige overlap in opties. Beide platforms hebben bijvoorbeeld professionele ontwikkelingscursussen, zoals Python en Excel, en ze bieden beide plannen voor werkgevers.

Udemy for Business biedt, net als LinkedIn Learning, online cursussen van experts uit de industrie aan studenten over de hele wereld. Beide hebben ook teams die content beheren en regelmatig verouderde of irrelevante content verwijderen. Hoewel LinkedIn Learning ongeveer 16.000 cursussen heeft binnen drie categorieën – zakelijk, technologie en creatief – biedt Udemy for Business 5.000 cursussen verdeeld over meer dan 75 categorieën. Bijvoorbeeld een Udemy for Business-studenten kunnen 338 lezingen van in totaal 60,5 uur bekijken als ze een app-ontwikkelaar worden met Android Java.

Om studenten van over de hele wereld tegemoet te komen, geven LinkedIn Learning en Udemy for Business lessen in verschillende andere talen dan Engels: Frans, Duits, Spaans, Japans en Braziliaans-Portugees. LinkedIn Learning heeft ook cursussen in het Mandarijn.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in andere onderwerpen dan professionele ontwikkeling, heeft Udemy verschillende categorieën, variërend van huisverbetering en kunstnijverheid tot muziek en design. Je kunt sommige individuele cursussen gratis volgen, maar andere kunnen tot ongeveer $ 200 kosten. Voor Udemy for Business en LinkedIn Learning zijn abonnementen vereist en de kosten variëren op basis van het aantal gebruikers.

LinkedIn leren versus Coursera

Net als LinkedIn Learning biedt Coursera cursussen aan die zijn ontworpen voor studenten, overheid en bedrijven. Volgens Coursera kun je certificaten of studiepunten voor diploma’s verdienen, en kun je essentiële vaardigheden beheersen of vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt voor nieuwe banen. For Business heeft bijvoorbeeld meer dan 4.200 cursussen die vaardigheden leren op het gebied van engineering, data science, management, marketing en meer.

Coursera for Business wijkt af van LinkedIn Learning als het gaat om aanvullende cursussen. Business biedt begeleide projecten voor datawetenschap, informatica en het bedrijfsleven. En werkgevers kunnen projecten maken die zijn toegesneden op hun leerlingen. Instructeurs leiden gebruikers vervolgens door elke stap van het project.

Terwijl LinkedIn Learning zich richt op branche-experts, biedt Coursera instructeurs met branche- of academische ervaring. Het platform werkt voor de inhoud samen met bedrijven en onderwijsinstellingen. Het biedt trajecten voor permanente educatie, waaronder online masterprogramma’s en MasterTrack – certificaten en specialisaties voor beroepsvaardigheden. De omvat ook cursussen in de geesteswetenschappen, gezondheid en sociale wetenschappen.

Coursera heeft gratis cursussen beschikbaar en betaalde cursussen beginnen bij $ 39. Business kost $ 400 per gebruiker per jaar, en grotere organisaties kunnen aangepaste prijzen hebben. Coursera voor studenten en het basisplan voor universiteiten bieden een gratis optie om te beginnen, en het geavanceerde plan voor universiteiten heeft aangepaste prijzen. Geïnteresseerden in Coursera voor de overheid moeten mogelijk contact opnemen met het bedrijf voor prijzen.

LinkedIn Learning versus Pluralsight

Pluralsight biedt gebruikers een diepgaande duik in de professionele vaardigheden die nodig zijn voor de technische industrie. Het platform bevat cursussen over softwareontwikkeling, informatie en cyberbeveiliging, IT-operaties, productie en ontwerp, en meer. U kunt zich voorbereiden op IT-certificeringsexamens of een vaardigheids-IQ-test afleggen om uw sterke en zwakke punten te ontdekken. Werkgevers die deze optie gebruiken, kunnen profiteren van analyses en rol-IQ-tests om de vaardigheden van werknemers te beoordelen.

andere leertraject van Pluralsight , Flow, is speciaal ontworpen voor technische teams. Deze optie geeft prioriteit aan de workflow en biedt werkgevers hulpmiddelen om de activiteiten en vaardigheden van hun werknemers bij het produceren en beoordelen van code te visualiseren. Flow probeert ook de samenwerking en cultuur van werknemers te verbeteren, en biedt op gegevens gebaseerde begeleiding voor managers, productleiders, ingenieurs en leidinggevenden over het verbeteren van de productiviteit.

Pluralsight is, net als LinkedIn Learning, op abonnementen gebaseerd. Individuen kunnen $ 29 per maand, $ 299 per jaar of $ 449 per jaar betalen voor een premium abonnement.

Inclusief interactieve cursussen, projecten en examens. Zakelijke abonnementen voor vaardigheden kunnen $ 579 of $ 779 per student per jaar kosten, afhankelijk van het aantal functies dat een abonnee verkiest. Flow-plannen beginnen bij $ 499 per actieve bijdrager per jaar. Pluralsight biedt ook meer dan 50 cursussen gratis aan en u kunt een gratis account aanmaken om toegang te krijgen tot de vaardigheids- en rol-IQ-tests.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe updates en blogs over LinkedIn? Laat dan je gegevens achter.

Volg ons op socials

Populaire post

Onze meest geliefde post

De zinloze wereld van LinkedIn

De zinloze wereld van LinkedIn

LinkedIn: een wereld van spam en mensen die ik niet ken LinkedIn E-mail Ping Wil met u in contact komen. Een andere persoon die ik nog nooit heb ontmoet en die geïnteresseerd is om met mij in contact te komen. Iemand anders die wil weten of ik geïnteresseerd ben in...

Wil jij zelf expert worden?

Ontvang gratis ons LinkedIn Tricksheet

Z

100% Tevredenheidsscore op Google.

Z

115+ bedrijven succesvol voorzien van leads.

Z

64.000+ zakelijke connecties gegenereerd.

Wat klanten zeggen

Meer dan 115 opdrachtgevers vertrouwen op SDG Works.

De communicatie, uitleg en behaalde resultaten zijn super! De campagne voelt heel persoonlijk aan. Dikke aanrader voor iedereen!

Jeroen Kubbenga

Jeroen Kubbenga

Ks Medical Group

SDG Works en haar team zijn professioneel, komen hun afspraken na en leveren wat ze beloven!

Roy Calis

Roy Calis

Tiger CFS

Zeer tevreden! SDG Works werkt goed en snel en is meedenkend en pro actief.

Stefan Bassant

Stefan Bassant

Venturecapital.nl

Sander de Grijff

Heb je vragen of wil je direct van start?

Neem contact op met Sander de Grijff, growth expert bij SDG Works.

Onze kennisbank

Zelf zakelijke leads genereren? Lees onze kennisbank